Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

04/30/2007

En mango i knollen

Hva skjer dersom du får en fullmoden mango i knollen?
Presten på Majita vær nær ved å finne det ut en gang vi hadde gudstjeneste under et mangotre i Chitare.
Med et solid klask smalt en mango i bakken ved siden av ham, uten at han mistet tråden av den grunn.
Om han hadde fått den i skallen kan det vel hende han ikke bare hadde mistet tråden.
Av denne grunn var jeg ekstra oppmerksom i går da jeg var på gudsjteneste i Rusoli, for gudstjenesten fant sted under et mangotre, til min store forundring.

Sist jeg var i Rusoli gav jeg 3 sekker med sement og penger til ”fundi” slik at de skulle få reparert kirken sin.
Den hadde nemlig blitt skadet av regn og vind.
Mesteparten av taket var blåst av og noe av muren var rast ned, men dersom jeg bare gav 3 sekker med sement og betalte ”fundien” skulle de få kirken opp igjen på ”no time”.
I går lærte jeg at ”no time” betyr noe sånt som et år.
Jeg hadde forventet å komme til en gjenreist kirke, men dengang ei.
De holdt fortsatt på med innsamlingen til reparasjonen.
”African time”?
Det får da være måte på.
I går hadde jeg ikke overskudd til å spørre ordentlig etter de tre sekkene med sement, men da de etter gudstjenesten ville ha meg til å skaffe hjelp til gjenreisning av kirken nevnte jeg liksom tilfeldig at jeg FOR ET ÅR SIDEN hadde gitt 3 sekker sement i tillegg til at jeg hadde gitt penger til fundien.
Det ble ikke mer snakk om den saken.

Så vi rigget oss til under mangotreet, og det var som sagt prestens nestenmøte med en mango som gjorde at jeg var litt ekstra oppmerksom i går.
Det er ille nok om en mango deiser ned på alterbordet så vin og brød skvetter til alle kanter om ikke jeg og skal legges langflat.
Derfor kan det vel hende de fremmøtte syntes jeg var en smule fjern der jeg stadig skottet opp mot løvverket mens jeg lusket frem og tilbake under treet, noe som antakeligvis var dummere enn om jeg hadde stått i ro på et sted.

Jeg fikk ingen mango i knollen, sikkert til noen av leserens store skuffelse (eia var jeg der med kamera etc).
Det skyldes nok hverken min overdrevne årvåkenhet mot det der oppe, eller mine bevegelser i landskapet foran forsamlingen, men heller at det ikke var noen mango oppe i treet, noe som igjen skyldes årstiden.
Hadde jeg bare fått med meg det før gudstjenesten ville jeg nok hatt en noe roligere gudstjeneste, men til gjengjeld ville ikke kirkegjengerne fått den samme underholdningen.

The comments are closed.