Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

04/26/2007

Levende kjeks

ELISABEEETH.
Det var ingen grunn til å heve stemmen all den tid min kone satt på andre siden av bordet, men synet som møtte meg da jeg åpnet pakken med ProVita crisp bread tvang meg.
En myte vil ha det til at førstereismisjonærer ikke spiser maten sin dersom den lever.
Ved andre gangs utreise er man kommet så langt at man peller ut det som lever før man spiser, for så i tredje omgang vende tilbake til det punkt hvor man ikke spiser maten sin, med det til forskjell fra første gang at nå spiser man ikke maten dersom den ikke lever sitt eget liv.
Dersom dette er tilfelle ville jeg ikke hatt noen grunn til å påkalle min kones oppmerksomhet da jeg ved selvsyn så at de forannevnte crisp bread levde sitt eget liv.
Det krælet av biller, og jeg næret intet ønske om å la dem forbli en del av kveldsmaten.
I den første kjeksen jeg tok hånd om befant det seg to biller og en larve, og da jeg slapp den ned på tallerkenen kom det til syne en larve til. Altså var det tilsammen to biller og to larver i det stykke kjeks som jeg hadde tenkt å putte i munnen sammen med en bit ost.
Det kom ikke på tale å gjøre noe slikt, og ergo er jeg per definisjon ingen skikkelig misjonær, selv om jeg er ute for tredje gang.
Jeg dunket kjeksen i bordet et par ganger, og kunne etterhvert konstatere at den var tom for levende vesener.
Neste kjeks fikk samme behandling, og ut ramlet det en bille og en larve. En gjenstridig bille måtte tvinges ut ved makt, før jeg la kjeksen ifra meg sammen med den andre, i haugen for spiselig kjeks.
Tredje kjeks likeens. Den innholdt en bille og to larver.
Møysommelig gransket jeg enda en gang de tre kjeksene i jakten på biller og larver, og da jeg fant dem ”rene” smurte jeg på et lag smør og la på et stykke med Cheddar, og spiste, om ikke akkurat med største velbehag så i hvertfall med behag.
Det var da min kone sa ”æ spise dæm med billan i æ”.
Hun får ikke noe kyss på truten av meg på en stund nei, skikkelig misjonær aldri så mye.

Comments

Æsj!

Posted by: Grete | 04/26/2007

Æsj!

Posted by: Grete | 04/26/2007

Nå postet jeg sikkert to helt like kommentarer...

Posted by: Grete | 04/26/2007

Hei Grete!
Har allerede vært inne på tanken på å skrive bok, og har sågar levert manus, men jeg tror ikke det blir noe av det.
Dersom alle landets forlag sender den i retur kan jeg jo blogge den :-)
Ellers er det godt å se at du postet to kommentarer som var alldeles helt like. Jeg postet en sak tre ganger i mitt forsøk på å legge ved et bilde. Får det rett og slett ikke til. Får heller ikke til å legge inn linker til andre bloggere. Er rett og slett analfabet når det kommer til slike ting.

Posted by: Knut Ole | 04/27/2007

Det er mange forlag å velge i. Har prøvd et par-tre av dem selv, uten hell riktignok. Lett å gi opp etter et par avslag, men håper ikke du gjør det.

Posted by: Grete | 05/02/2007

The comments are closed.