Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

01/15/2007

Rot i rotesystemet

Det er en kjent sak at det er bedre med system i rotet enn rot i systemet, og jeg skal overhodet ikke påstå at offentlige og private institusjoner her i Tanzania organiserer sine papirer etter metoden system i rotet, for jeg våger påstanden at de ikke har noe som helst slags system for sin papirorganisering.
Det finnes ikke noe system å rote opp i all den tid det ikke er noe system å rote rundt i, med mindre det å legge et hvilket som helst papir alldeles tillfeldig fra seg i en hvilken som helst hylle på et hvilket som helst tilfeldig kontor i et hvilket som helst tilfelldig bygg, kan kalles for å være et system.
Uansett hva slags offentlig, eller privat dokumentasjon, en er ute etter bør en belage seg på at det tar tid å finne frem til det en er på jakt etter, og en burde derfor ha smurt minst en matpakke ved frokostbordet før en la i vei på jakt etter hvilket papir det nå enn var en trengte for å kunne få lov til å gjøre hva det nå enn var en ønsket å få gjort.

I dag var jeg på den bensinstasjonen vi bruker her i Bunda, på jakt etter kopier av to kvitteringer.
Hver kvittering har påskrevet en dato, så det burde igrunnen ikke være den største sak av verden å arkivere disse papirene på en måte som gjør det enkelt å finne tilbake til en viss dato, eller i mitt tilfelle, to bestemte måneder, med mindre en, som meg, plages ille av dyskalkuleksi.
På bensinstasjonen her i Bunda har de tydeligvis A varianten av det jeg har en liten b utgave av, for kvitteringsblokkene lå i et virrvar av en annen verden fordelt på noen hyller inne på et kontor.
Selv jeg har skjønt at det faktisk lar seg gjøre å arkivere januar utgaven av kvitteringene først, for så å følge på med februar og mars osv.
På denne måten innbiller jeg meg at om man er på jakt etter noe som skjedde i april, så tar man ganske enkelt ut blokken for april og blar til man finner det man leter etter.

Damen på bensinstasjonen i dag gikk inn på kontoret og kom ut med en svær kvitteringsblokk som hun begynte å bla i.
Vel gjennom den gikk hun inn på kontoret igjen og kom ut med enda en blokk.
Vel gjennom den gikk hun inn på kontoret igjen og kom ut med enda en blokk.
Vel gjennom den gikk hun inn på kontoret igjen og kom ut med enda en blokk.
Vel gjennom den osv.
Etter en stund kom det en for å hjelpe henne, og enda litt senere fant jeg ut at jeg kunne like gjerne lete litt jeg og.
Så stod vi når der og bladde oss gjennom den ene blokken etter den andre helt til en av oss med stor tilfredstillelse og enda større hunger kunne proklamere at kvitteringen for juli var funnet.
Jeg var fristet til å si at det fikk klare seg med den vi nå hadde funnet, men visste at om jeg gjorde det ville bare alle blokkene havne i en haug på ei hylle inne på kontoret, og så måtte vi begynne forfra igjen når beskjeden fra Nairobi utvilsomt ville komme om at det ikke holdt med den ene kopien, men at de svært gjerne også ville ha den for august.
Derfor forsatte vi ufortrødent letingen, og når den omsider dukket opp var lettelsen større enn den de kjenner som har strevd seg opp Mt.Everest og ned igjen, og overlevd.
Jeg hadde på følelsen av at jeg satt på et berg av papirer og viftet med papiret slik de står på toppen av verden og vifter med flagg, om de har krefter igjen til å vifte, og angret bittert på at jeg hadde latt bilen stå igjen hjemme.
Utmattet og utmagret stavret jeg opp bakken forbi sykehuset og kolapset på sofaen der hjemme, mens jeg såvidt hørbart fikk hvisket frem at jeg aldri mer skulle rote bort noe som helst av papirer.

Comments

Hva blir min irritasjon over snø-scooter-kjørere som freser konstant forbi når jeg skal nyte friheten på ski i Flåmarka, mot de frustrasjoner rotsystemet hos dere må føre til... Mt.Everest MÅ bli bare barnematen (ikke minst med tanke på den labre vegetasjonen og det minimum av rotsystemer som KAN befinne seg der).
Ha ei velsigna RYDDIG uke!
Alt godt i Jesus!

Posted by: Åshild | 01/21/2007

Pole sana. Men du så godt at du fant begge to!!!

Posted by: Brit Lise | 01/22/2007

Det er spennende å følge med dere på bloggen. Du har en god penn... Prøvde å komme gjennom med epost, uten å lykkes. Skulle gjerne hatt en stubb til BetaniaPosten innen onsdag til uka. Klarer du det?

Posted by: Kjell Ivar | 01/25/2007

Stå på broder! det går til seier. Husk, du har rett på EN cola hver gang du fyller på stasjonen der, ta gjerne ut en ekstra når du er i slikt uføre. Herlig å lese det du skriver, det er lett å kjenne igjen. hils

Posted by: rune | 01/31/2007

The comments are closed.