Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

01/07/2007

Omskjærelse

Omskjærelse er visstnok forbudt ved lov, men det finnes ingen politimann med vettet i behold som kommer til å stille seg i veien for horden med festglade, pangaviftende, klubbedengende villmenn, med mindre han har hele hæren i ryggen.
”They can molest you” var svaret fra han på bensinstasjonen da jeg stilte spørsmålstegn ved lovligheten av det som foregikk.
Klok av skade hadde jeg kjørt inn på bensinstasjonen på Kenya siden av grensen.
Ved en tidligere anledning var vi blitt ”overfalt” av en tilsvarende gjeng, da vi havnet midt oppi opptoget deres.
En av de feststemte fikk det for seg at han skulle skremme vannet av oss, og foretok noen spektakulære hopp foran bilen, mens han viftet med en enorm klubbe og gjorde de hesligste grimaser. En annen fant det for godt å stikke fjeset opp i frontruten og gapte så vi så maten fra dagen før langt der nede i magesekken.
Bilen ble utsatt for dytting og knuffing, og det hele var så utrivelig at jeg denne dagen altså kjørte inn på bensinstasjonen der i Isebanie.
For å skape litt avstand.

Jeg aner ikke hva slags rus de var i som feiret omskjærelsen denne dagen der på grensen, men antakeligvis en helt annen enn den de hvitmalte var i.
To unge jenter med hvitfargede fjes befant seg midt i horden av hylende, syngende og dansende menn og kvinner, og så ut som om de var døden nær av frykt, noe jeg ikke tviler på at de var.

At noe var i gjære skjønte jeg alt ved passkontrollen i Tanzania.
En hærskare musikere krysset grensen mot Kenya med trommer og noe gitarliknende greier, mens de sang av hjertens lyst.
På Kenya siden ble jeg så møtt av et opptog menn og kvinner i festrus.
Jeg spekulerte litt på hva politiet kom til å gjøre, og det var da han ved pumpen sa det der med at de ville ”molest you” dersom du blandet deg inn.
Menn med pangaer og klubber sprang opp og ned langs rekken av spillende og syngende.
De gjorde av og til noen hopp i luften mens stemmebåndene ble satt på alvorlig prøve.
Pangaene skar seg gjennom luften.
Klubbene slo mot et eller annet innbilt inni hodene deres.
I forkant av det hele danset en mannn i hvit skjortel, med en fjærpryd på hodet som ville skapt misunnelse hos en hvilken som helst indianer på krigsstien.
På et eller annet merkelig vis beveget han seg frem og tilbake der fremme, og indikerte at han har en anselig samling Michael Jackson videoer hjemme.
Et dusin eller så damer sang og lo mens de sirklet rundt de hvitfargede.
Om han med operasjonshanskene var den som skulle stå for selve omksjæringen burde noen fortalt ham at hanskene godt kunne vært uåpnet til selve inngrepet skulle finne sted.

Gradvis avtok lyden fra musikken, sangen, og ropene der de alle forsvant oppover veien.

De to ungdommene så veldig lite glade ut over å skulle ta skrittet inn i de voksnes verden.

Comments

Godt nyttår. For en opplevelse!! Takk for en interessant blogg. Noe av dette skal jeg bruke i skolen. Lykke til videre. Vi lever med dere. Hils Bundaskolen!

Posted by: Terje Frafjord | 01/07/2007

The comments are closed.