Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

07/01/2006

VM

En rekke voksne menn har den siste tiden sprunget rundt på rektangulare gressbaner på jakt etter en ball i et forsøk på å få ballen mellom noen stenger på den siden av banen som tilhører motstanderne.
Lykkes de med å treffe mellom motstandernes stenger får de et poeng for hver gang de får det til.

I dette spillet har de noe som kalles for ”fair play” og som betyr at du ikke kan gjøre hva du vil med motspilleren innenfor en tidsramme på 90 minutter, eventuelt 120, men så fort mannen i svart (det er han som bestemmer) har blåst for full tid, så er det fritt frem, noe noen menn fra Argentina benyttet seg av forrige dagen.

Dette merkelige spillet har utøvere og tilhengere i en hel rekke land, og mange av dem har i disse dager samlet seg i Tyskland i anledning en samling for mennesker med interesse for dette.

Om tilhengerne gjør det samme som utøverne, men utenfor den rektangulære gressbanen, da står politiet klare til å taue dem inn raskere enn de rekker å si ”det var han som begynte”.
Derfor har det i ly av dette spillet antakeligvis sneket seg inn noen utøvere som finner stor glede i å skade andre, for selv om en ikke har lov til å gjøre hva som helst mot motspillerne så kan en gjøre ganske mye ugang, uten å risikere stort annet enn å få et et rødfarget kort stukket oppunder nesen, noe som betyr at en må forlate banen fordi en har gjort litt for mye ugang.
Er man riktig slu kan en gjøre ugang mens han i svart har ryggen til, og alt som da skjer er at motspilleren til slutt blir så irritert at han glemmer å slå mens mannen i svart ikke ser på, og så er det han som må ut av banen p.g.a. det røde kortet han fikk stukket oppunder nesen fordi mannen i svart så at han slo han som i lengre tid har terget ham med knuffing og lugging og spytting og stygge ord.

Som sagt har dette spillet utøvere og tilhengere i mange land, og mange har den siste tiden vært samlet i Tyskland for å holde på med sitt, både på og utenfor gressbanen.

De av oss som av en eller annen grunn ikke har reist til Tyskland sitter så spredt rundt omkring i de tusen hjem for å se det hele på TV, så og på Majita.
På Majita finnes det noen som bor i jordhytter med stråtak, og som har parabolantenne utenfor hytta si, for å følge med på galskapen.
Jeg har ikke engang TV, og så finner jeg parabolantenner utenfor hyttene på Majita.
????????????????????
De hoppet glatt over 50 år med teknologisk utviklilng og landet galant i romalderen, og så føler jeg meg litt snytt.
Jeg synes de burde gått veien om sveive telefon og svart hvit tv, istedet for å gå rett på mobil og parabol.
Snakk om utvikling.

Så sitter vi da på Majita, i skyggen av ei jordhytte, og diskuterer hvem som kommer til å vinne, og hvorfor de ikke vant de som røk ut.
Og alle håper på Brasil, som røk ut i kveld.

The comments are closed.