Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

06/14/2006

Mobilen

Å være i Bunda nå, er som å ha reist tilbake i tid.
Jeg føler meg hensatt til Norge, til da mobilen var på vei inn for fullt.
Det ringte og pep i alles vesker og lommer.
Folk som tidligere ikke trengte å vite hva de skulle ha til middag før de kom hjem, måtte nå finne ut av det før de kom hjem, og brukte mobilen.
Det var høy mobil føring over alt.
Det ble snakket høylytt i mobil på bussen, på toget, på gaten, mens blilkket gled sidelengs for å finne ut hvor mange som fikk med seg hvor viktig og uunværlig en var blitt.
Satt en på toget og det ringte fomlet samtlige i kupeen etter mobilen for å ta den, og alle de andre ble skuffet over at det ikke var deres mobil som ringte slik at de og kunne snakket høylytt om hvor forrykende travelt opptatt de var med å komme seg hjem til kjøttkaker med tilbehør.
Etterhvert forsvant de søkende blikkene, for nå hadde jo alle mobil og alle var dermed like viktige, og en pratet bare høylytt, for å overdøve sidemannen som også snakket høylytt, for det var jo mer interesant for de andre å få vite hva en selv skulle ha til middag, enn hva sidemannen skulle ha til middag.

Akkurat slik er det blitt i Bunda, ja til og med i Issenye.
Det ringer og piper i folks lommer og vesker, og de lar det ringe til alle har skjønt hvor viktig og etterspurt en er.
Mobilen fiskes frem med et stort smil og feiende bevegelser, og holdes opp mot øret med albuen stående rett ut.
Og så heves stemmen til et nivå som gjør at personen i andre enden hører deg selv uten mobil.

Å ha mobil, og ikke minst, bli oppringt på mobil, er status, og enkelte stjeler disse greiene for å bli hevet over den gemene hop.
Men da det ringte mellom puppene på damen som satt i kirkebenken bak ham hun hadde stjålet mobilen fra, da var det sikkert ikke noen stas lenger.

Comments

Og når vi har hatt mobilen en stund, blir vi drittlei og irritert så fort det ringer.

Posted by: Reier | 06/15/2006

Hehe :) Måtte le av denne. Du er en god forteller du.

Posted by: Grete | 06/15/2006

The comments are closed.