Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

06/08/2006

Å spare tid

Jeg var inne på Google og søkte på Færøyene, og skjønte med ett at den verden jeg lever i ligger et lysår unna Googles.
Med rød skrift stod det ”Tips”, og så kom det -spar tid ved å trykke enter istedetfor å trykke ”søk”-.
Fantastisk tenkte jeg.
Det finnes noen der ute som vil meg vel.

Mitt store problem akkurat nå er å finne ut hvordan jeg skal bruke det sekundet jeg sparte ved å trykke enter, istedetfor å trykke søk, for jeg målte nemlig hvor lang tid det ville ta meg å trykke enter istedetfor søk, og det tok meg omtrent ett sekund å skrive Færøyene for så å trykke enter, mens det tok hele to sekunder å skrive Færøyene for så å trykke søk.
Nå har jeg sikkert brukt 5 minutter på å finne ut hvordan jeg skulle bruke det ene sekundet jeg sparte i sted, og i mitt hode er jeg dermed 4 minutter og 59 sekunder i minus nå.
I stedet for å spare 1 sekund har jeg altså mistet nesten 5.
Hva om jeg nå ikke hadde brukt 5 minutter på å tenke på hva jeg skulle bruke det ene sekundet til, ville jeg da hatt 1 sekund til overs nå?
Og hva i all verden får man utrettet på 1 sekund? Bortsett fra å skrive Færøyene for så å trykke enter?

Hva blir det neste?
”Spar tid ved ikke å skrive så lange og inviklede og unødvendige setninger som denne setningen her, men trykk bare ctr alt + F2 //: hei på deg og lua på snei?”.
Jeg kommer til å bruke så lang tid på å huske alt det som skal spare meg for tid at jeg ikke kommer til å ha tid igjen til noe som helst.

Jeg takker min skaper for Bunda og Mara, og håper for alt i verden at jeg kommer til å dra med meg litt av dette folkets tidsaspekt når jeg om et år kommer hjem til Norge, til forargelse for alle dere der hjemme.

Comments

Hehe :) Denne posten måtte jeg le litt av. Du er morsom du.

Posted by: Grete | 06/09/2006

Hei og håp Grete
Jo takk, men så synes jeg det var overmåte komisk å bli tipset om denne måten å spare tid på.
Hvordan blir det vel ikke å komme hjem om et år og oppdage alt det tidsbesparende en blir utsatt for?
Kanskje vi burde få en innføring i tidsbesparing, og hvordan vi skal bruke den sparte tid, så slipper vi å spekulere for mye på det når vi kommer hjem.
Er stadig innom bloggen din, og tenkte jeg skulle kommentere "speilbildet", men det var noe krøll på linjen, så det gikk i vasken. Men du skriver som vanlig veldig godt.

Posted by: afrikanskdagbok | 06/09/2006

Unnskyld nysgjerrigheten, men hvorfor i all verden skulle du søke på FÆRØYENE?

Posted by: Reier | 06/09/2006

Hei og håp Reier
Har ventet på dette spørsmålet i hele dag.
En misjonærfamilie på Kiabakari kom fra Færøyene, og nå som de har reist fikk jeg det for meg at jeg måtte finne ut mer om dette samfunnet langt der ute i havet.

Posted by: Knut Ole | 06/09/2006

The comments are closed.