Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

02/03/2006

En ambulanse til besvær

En ambulanse til besvær

I går var jeg i Issenye. Det er undervisning en gang i måneden, hvor vi går gjennom GT.
Tenkte jeg skulle være tidlig ute, men ble som vanlig forsinket.
Ankom litt før 10, og ble møtt av 2 evangelister, på veg bort fra kirken. Dette betyr at vi ikke kommer i gang til 10, tenkte jeg.
Da jeg traff presten fortalte han meg om en dame som skulle føde, men som ikke fikk ut ungen. Hun var blitt fraktet fra Singisi til Nataa kvelden i forveien, på sykkel. Singisi ligger 15 minutter fra Issenye, med bil, og Nataa ligger enda 15 minutter lenger innover.
Da jeg kom frem til Issenye hadde de nettopp hørt siste nytt. Hun var fortsatt i Nataa, og ungen var fortsatt ufødt. Om jeg kunne tenke meg å kjøre og hente henne, og ta henne med til Bunda? Selvfølge kunne jeg det, og så la vi i veg. Mobilen ble tatt i bruk, og alle involverte fikk beskjed om at vi nå kom for å hente henne. Legen på vakt sa det var fint at vi kom, for hun hadde litt problemer, hun og barnet. Jeg så for meg en fødsel i bilen, med blodsøl og alt som hører til. Jeg så for meg at det gikk skikkelig galt på humpeveien inn til Bunda. En unge som ikke vil ut, en dame som vil ha den ut. Dårlig vei. Humping og risting. Dødt barn og død dame. Jeg så virkelig frem til turen, og husket da vår førstefødte kom til verden. Ambulansen som var på pletten, og som fraktet oss, på god vei, frem til sykehuset i Trondheim.
Det er forskjell på folk.
En halv time senere var vi på klinikken i Nataa, men legen fant ikke damen. Hun hadde da visserlig vært der for ikke så lenge siden. En sykepleier ble tilkalt, som fortalte at damen hadde gått til ”bussholdeplassen” og ventet på transport til sykehuset i Mugumu, 1 1/2 time innover fra Nataa. Hva slags transport? Buss, eller bil, hva som enn kom først.
Vi heiv oss i bilen og la støvet bak oss. Nede på hovedveien var det ingen dame å se. Nei, hun hadde kommet seg med en bil, og var på vei til Mugumu.

Er du ikke glad for at du ikke skal føde i dette landet?

Comments

JO, det kan jeg love deg at jeg ikke er... Hvordan gikk det med dama? Håper fortsettelse følger i neste blogg!

Posted by: Barbro78 | 02/04/2006

Tenkte på Barbro da jeg leste denne posten... Vet du hvordan det gikk med dama og ungen?

Posted by: Grete | 02/06/2006

The comments are closed.