Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

01/10/2006

Et 4 timer langt gjesp

Første nyttårsdag var vi på gudstjeneste i Mabui, og det hele var et eneste langt gjesp.
På et eller annet vis klarte presten vår å dra det hele ut i et 4 timer langt langdrag.
Antall programposter tilsa en 2 timer lang seanse, så hvordan fikk han det til å bli 4 stive timer?
Han var ganske enkelt ikke godt nok forberedt.
Liturgi delen i salmeboken er på 247 sider. Det er liturgi for innvielse av nytt inventar. Det er liturgi for kirkemedlemmer som har vært under kirketukt, og som skal få komme tilbake. Det er liturgi for nattverd i kirken og nattverd hjemme. Det er liturgi for barnedåp og voksendåp, og slik kan man fortsette lenge.
Det meste av liturgien er fin, og nyttig, og har absolutt sin plass og funksjon i gudstjenesten, men det må gå an å slå noe av det sammen, slik at man slipper å be Fadervår 4 ganger og trosbekjennelsen 3 ganger osv, osv.
Hadde vår venn forberedt seg litt ville han kunnet forkortet mye av liturgien, og også visst hvor i boken han skulle slått opp ved de forsjellige programpostene, slik at våre barn kunne fått lyst til å bli med en annen gang også. Men nå er de kurert for all gudstjenestedeltakelse for lang tid fremover, og jeg fristes til å si at det er jeg og.

Comments

HAHAHA, glad det ikke var meg som var der for jeg hadde surna:o) Fortsett å blogge til fingrene tørner, for det er utrolig bra å få fulgt med i hva som skjer hos dere!

Hilsen Svigerinna!

Posted by: Barbro | 01/11/2006

Utrolig bra! Nei, utrolig DÅRLIG. Jeg hadde tørna. Mest fordi barna hadde blitt umulige etter 30minutter slik de bruker....
G

Posted by: Gunnar | 01/11/2006

Jeg tror ikke jeg hadde klart å sitte stille i fire timer jeg... Fikk høre om bloggen din i dag forresten. Og er den like bra som reklamen tilsier, så kommer jeg nok ofte innom her.

Grete :-)

Posted by: Grete | 01/16/2006

The comments are closed.