Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

01/07/2006

Passiv røyking

I dag har jeg vært passiv røyker, og tankene går til guttedagene da vi smøg oss oppover lia, og i ly av et tre fyrte opp gresstrå. Vi var tøffe som få, der vi satt med hvert vårt strå i munnviken, mens øynene rant.
I Bunda brennes det for tiden gress, og i dag har det vært skikkelig ille. I formiddag tok jeg meg en tur opp til kopjene overfor sykehuset, og hele sykehusområdet lå innhyllet i et slør av røyk.
Det var ikke et vindpust til å flytte på røyken.
I en annen artikkel nevnte jeg Jogoro, og sa et eller annet om at han ikke hadde skyld i drivhuseffekten da han verken har bil, traktor eller liknende. Jeg tar noe av det tilbake. Riktig nok har han ikke noe motorisert kjøretøy av noe slag, men han har brent sin andel gress, som så mange andre i dette området.
Hvorfor de brenner gress vet jeg ikke, men noen gjør det for å påkalle gudenes oppmerksomhet.
Når guden deres ser røyken stige til himmels kommer han på at det er på tide å sende regn.
Jeg aner ikke om det fungerer, eller ei, men om det nå skulle komme regn så blir vel dette en årlig foreteelse, og jeg vil bli minnet om guttedagene igjen.

The comments are closed.